Onze producten

Haardhout: Wij leveren alleen maar gemengd hout met een meng verhouding van 75% eiken, beuken en essen 25% berken en els. Dit is een perfecte verhouding, want wist u "Om goed te stoken u de juiste warmte nodig heeft voor een perfecte verbranding" en natuurlijk naast de warmte wat het hardhout soort geeft wilt u ook nog een mooie vlam in uw kachel/ openhaard. Door dus het hout te mixen is dat beide mogelijk, en met de specifieke kenmerken van elke soort hout brandt gemengd hout heel gemakkelijk maar vooral ook sfeervol en gezellig, waarbij het hardhout zorgt voor lange brandduur.  Bestellen, Bestel nu!

Zakken aanmaakhout: Door zakken aanmaakhout bij u haardhout te bestellen kunt u altijd gemakkelijk en snel uw haarhout aan het branden krijgen op een natuurlijke manier. leg eerst uw haardhout blokken in uw kachel/ openhaard en leg daar een aantal aanmaakhoutjes op en steek dit vanaf bovenaf aan. hierdoor krijgt u vlam en snel warmte. Tevens is de beste manier van stoken, branden van bovenaf. 

Netten haardhout: Wij bieden u ook de mogelijkheid het haardhout door ons te laten verpakken in zakken. Dit is makkelijk als u bijvoorbeeld niet op de begane grond woont of op een woonboot. Bij ons bestaat 1 kuub haardhout in netten uit 20 zakken á 50 liter per zak. De netten wegen ongeveer 25 kg. De  zakken zijn eenvoudig op te slaan door ze eenvoudig op te stapelen. 

Houtopslag hok: Onze houtopslag hok is gemaakt van gecertificeerd Douglas hout, bij het opslaan van hout is het belangrijk dat het droog onder een afdak ligt. Bij voorkeur niet richting het (zuid)- westen uit deze richting valt vaak de meeste regen, het is belangrijk de inslag van regen zo veel mogelijk te beperken. Zorg ervoor dat het haardhout los van de grond ligt, bij voorkeur op balken. door het hout niet op de grond te leggen trekt het geen vocht meer op uit de grond. Houtopslag bestellen!

Kloofpalen/weidepalen: Gekloofde eiken palen worden al eeuwen gebruikt voor afrastering van weide- en natuurgebieden. De laatste jaren zie je ook vaak dat de palen worden gebruikt als een afscheiding van tuinen. Het voordeel van een gekloofde paal is dat het uit een veel dikkere eiken paal is gehaald, en hierdoor de eiken kloofpaal meer kernhout bevat dan een ronde paal van dezelfde dikte. Met als gevolgen dat hij daardoor dus veel langer mee gaat. Gemiddeld gaan de eiken klaafpalen 8 tot 9 jaar mee. (hangt wel af van welke ondergrond) Wij leveren de gekloofde palen in verschillende lengtes en verschillende koorde maten (diameter) de koorde maat is de diagonale maat van de paal. Natuurlijk zijn de palen te maken op diverse lengtes en koorde maten, en hebben we een optie om de palen voor u aan te punten. Voor meer info of offertes neem contact met ons op.

Het gehele jaar door leveren wij op natuurlijke wijze gedroogd haardhout. De bomen zijn na het kappen een jaar lang blijven liggen. Hierna verwerken wij deze tot blokken openhaardhout. Vervolgens laten wij de natuur zijn werk doen, de wind en de zon drogen het haardhout zodanig dat er na 2 jaar een fantastisch droog product overblijft. U ervaart zeker het verschil!

Uitleg soorten haardhout:

  • Eikenhout: Eiken hout is een hardhoutsoort die traag brandt en heerlijk veel warmte afgeeft maar weinig vlam, dit betekent dat het hout gaat gloeien en u er dus uren lang plezier van heeft. 
  • Beukenhout: Beuken is net iets harder dan eikenhout. Het is een mooie, gladde houtsoort die lang brandt met een mooi vlammenspel. Net zoals bij het eikenhout gaat het hout gloeien waardoor het langer brandt. 
  • Essenhout: Het essenhout is mooi licht van kleur, geeft een schitterend vlammenspel in uw kachel of openhaard, wel valt essen onder een hardere houtsoort.  Het brandt trager, maar geeft wel redelijk snel zijn warmte af door zijn vlammenspel.
  • Berkenhout: Berkenhout heeft een zeer mooi uiterlijk door de witte schors en is een zacht hout soort. Doordat het een zacht hout soort is kunt u de berken goed gebruiken om mee te starten. Berken hout heeft een snelle verbranding en geeft een zeer gezellig knisperend vuur waardoor u de perfect warmte creëert.
  • Elzenhout: Elzenhout is een zacht hout soort, waardoor je een snelle verbranding hebt en dus een mooi vlammenspel heeft. Door te beginnen met elsenhout heeft u snel en eenvoudig u kachel/ openhaard op temperatuur en kunt u hem vullen met harde hout soorten.