De soorten openhaardhout:


Eikenhout: Harde en taaie houtsoort. Geeft niet veel vlammen, maar verkoolt wat betekent dat het hout gaat gloeien. Dit geeft zijn lange warmte af. Eiken heeft ten alle tijden van last van tannines. Dit is een zuur wat in het eikenhout zit. Dit zuur verdwijnt nooit helemaal uit het hout. Het is daarom aan te bevelen om de stammen en blokken lang te drogen. U kunt tevens droog eikenhout bestellen. Het voordeel hiervan is dat het al 2 jaar gedroogd is. Bestel nu!

Beukenhout: Beuken is net iets harder dan eikenhout. Wij zijn voorstander van beukenhout.
Het is een mooie, gladde houtsoort die lang brandt met een mooi vlammenspel. Net zoals bij het eikenhout verkoolt het, waardoor het langer brandt. De structuur is iets dichter, wat deze soort tot de hardste soort uit ons assortiment maakt. U kunt het beuken hout ook gedroogd bestellen. Dit is direct te stoken na aflevering. Bestel nu!

Haagbeuk: Natuurlijk mag naast het beukenhout de haagbeuk niet ontbreken. Haagbeuk en acaciahout zijn de hardste soorten haardhout die van nature in Nederland voorkomen. Dit is alleen gedroogd te bestellen, want de soorten komen maar sporadisch voor in ons assortiment. Bestel nu!

Essenhout: Een zeer aan te raden houtsoort. Het essenhout is mooi licht van kleur, geeft een schitterend vlammenspel in uw kachel of openhaard en is ook een hardere houtsoort. Taai en elastisch openhaardhout, verwerkt tot mooie handzame blokken met weinig knoesten. Zelfs in speksteenkachels gedijt deze soort uitstekend. Het brandt namelijk trager, maar geeft wel redelijk snel zijn warmte af. Essenhout kan alleen gedroogd besteld worden. Bestel nu!

Berkenhout: Bij deze houtsoort wordt ook esdoornhout geleverd. Twee houtsoorten in één.
Dit omdat ze niet veel van elkaar verschillen. Berkenhout heeft een zeer mooi uiterlijk door de witte schors. Esdoorn is net iets zwaarder dan berken, waardoor het langer zal branden.
Deze soorten worden door ons aanbevolen in uw openhaard. Het geeft namelijk een zeer gezellig knisperend vuur voor eindeloze, gezellige avonden rond de openhaard! Wordt zowel gedroogd als niet gedroogd geleverd. Bestel nu!

Gemengd hout: Dit wordt ook door ons aanbevolen! Het is een mix van berken-, essen- en eikenhout. Door de specifieke kenmerken van elke soort hout brandt gemengd hout heel gemakkelijk, maar vooral ook sfeervol en gezellig, waarbij het eikenhout zorgt voor lange brandduur. Tevens direct stookbaar te bestellen! Bestel nu!

Netten haardhout: Wij bieden u ook de mogelijkheid het haardhout door ons te laten verpakken in zakken. Dit is makkelijk als u bijvoorbeeld niet op de begane grond woont of op een woonboot. Bij ons bestaat 1 kuub haardhout in netten uit 20 zakken á 50 liter per zak. De netten wegen ongeveer 25 kg. Bij gedroogd haardhout leveren wij in netten van ongeveer 18 kg.

Het gehele jaar door leveren wij op natuurlijke wijze gedroogd haardhout. De bomen zijn na het kappen een jaar lang blijven liggen. Hierna verwerken wij deze tot blokken openhaardhout. Vervolgens laten wij de natuur zijn werk doen. De wind en zon drogen het haardhout zodanig dat er een fantastisch droog product overblijft. U ervaart zeker het verschil!