Fijnspar haarhout
  • Fijnspar haarhout

Scandinavisch haardhout (fijnspar) Droog haardhout

€ 175,00
Inclusief belasting

Prima mooi en snel drogend haardhout.

Een zeer mooi vlammenspel.

Goedkopere soort haardhout.

Aantal

Vanaf nu ook verkrijgbaar een zeer droog soort haardhout "fijnspar".

Fijnspar is een wat goedkopere soort hout dit komt doordat het hout een snel drogend product is. Fijnspar geeft een mooi vlammenspel en is wat knapperige. Daarom is fijnspar alleen te gebruiken voor een gesloten kachel of voor een buiten openhaard/ vuurkorf. 

Niet te gebruiken voor een binnen openhaard.

Waarom is fijnspar prima te stoken.....maar wordt er anders over gedacht.

Fijnspar wordt vaak als minderwaardig brandhout gezien. Door het hars in het hout zou het veel roken en aanslag (creosoot) in de schoorsteen veroorzaken. Toch zijn er hele regio’s waar zonder problemen uitsluitend met naaldhout wordt verwarmd (Canada, Scandinavië, Oostenrijk, Duitsland)


De rook en de problemen met het hars treden alleen op bij een lage verbrandingstemperatuur, zoals in de open haard.  Indien het hout droog genoeg is en de kachel heet is gestookt, zullen de harsen in het hout volledig verbranden. Het hars fungeert hierbij als brandstof waardoor je snel een heet vuur krijgt. Bij hoog rendement kachels worden de overgebleven rookgassen ook nog eens na verbrand, mits de verbrandingstemperatuur hoog genoeg is. Hierdoor kun je naaldhout evengoed stoken als elk ander soort hout. Naaldhout is goedkoper te verkrijgen en daarom een prima alternatief voor duurdere soorten haardhout.

Probeer eens rustig een 1m³, u zult het dan zelf ervaren dat fijnspar zeker goed te gebruiken is.

#fijnspar

Specifieke referenties

Nieuw product